Op dit moment werkt de Wise app niet altijd. Sorry voor het ongemak, de makers van de app werken aan een oplossing.
Tot die tijd kun je via 'Mijn Bibliotheek' op deze website je zaken regelen.  

Kennisdeling samenwerking schoolbibliotheek KW1C

Gepubliceerd op: 14 oktober 2024 13:10

Bibliotheekcollega’s uit andere delen van het land hebben onlangs een bezoek gebracht aan het KW1C in Den Bosch. Zij waren benieuwd hoe Huis73 en KW1C deze samenwerking hebben vormgegeven. De ervaringen en kennis kunnen zij weer gebruiken bij het starten van een nieuwe samenwerking met een lokale ROC.

Vragen die daarbij naar voren kwamen waren zowel praktisch als inhoudelijk van karakter. Ze gingen onder meer over de keuze voor samenwerkingspartners, de afspraken rond financiën en budget, welke afspraken je vastlegt en of er een leesplan is. En ook hoe je de collectie samenstelt, hoe lezen vorm krijgt in de lessen, hoe je leesbevordering kunt borgen door docenten en wat we kunnen leren van dingen die niet meteen goed liepen. Ook waren ze geïnteresseerd in het werken met de Monitor waarin resultaten van leesbevordering worden vastgelegd en gevolgd.

De rondleiding langs drie schoolbibliotheken werd afgesloten met een lunch waarvoor drie kok-studenten van de horeca-opleiding de opdracht hadden gekregen om zelf een toepasselijk broodje te bedenken. Onder het motto 'Implementeer taalvaardigheid zo praktisch al kan; dat is het hele eieren eten! ' maakten ze zelf een plan en werkinstructie in overleg met de docent Nederlands Lianne Keijzer. Het resultaat mocht er zijn! Een mooi voorbeeld van hoe we Nederlands en lezen op de (menu)kaart zetten binnen de horecaopleiding.